Fasola Mungo 20g - na kiełki Vilmorin
Fasola Mungo nasiona na kiełki
Zawiera dużo białka, wszystkie ważne witaminy i sole mineralne.
Przeznaczenie: Na surowo: do kanapek, twarogów, sałatek.
Warunki:
1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
4.52 netto