Fasola Adzuki 20g - nasiona na kiełki Vilmorin
12 szt
Fasola Adzuki - nasiona na kiełki
Kiełki Fasoli Adzuki są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej. Są doskonałym źródłem białka i wszystkich aminokwasów, poza tryptofanem. Zawierają żelazo, wapń, kwas foliowy oraz witaminę B3. Działają korzystnie na układ moczowy oraz trzustkę.
Przeznaczenie: Na surowo: do kanapek, twarogów, sałatek.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
3,99 zł
Brutto
3.80 netto
Warunki:
1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.