Fasola Adzuki 20g - nasiona na kiełki    Vilmorin

Fasola Adzuki 20g - nasiona na kiełki Vilmorin

12 szt

Fasola Adzuki - nasiona na kiełki

Kiełki Fasoli Adzuki są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej. Są doskonałym źródłem białka i wszystkich aminokwasów, poza tryptofanem. Zawierają żelazo, wapń, kwas foliowy oraz witaminę B3. Działają korzystnie na układ moczowy oraz trzustkę.

Przeznaczenie: Na surowo: do kanapek, twarogów, sałatek.

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

3,99 zł
Brutto

3.80 netto

Wyświetl historię cen produktu

Warunki:

1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.

VILMORIN
P549
12 Przedmioty
Nowość

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło