Mieszanka delikatna 20g - nasiona na kiełki Vilmorin
Mieszanka Delikatna nasiona na kiełki
Nasiona kiełkują w kontakcie z wodą, powietrzem i ciepłem. Kiełki zawierają bardzo dużo białka, witamin i związków mineralnych niezbędnych dla organizmu. Przeznaczenie: Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
6.48 netto
Warunki:
1. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody.
2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości. Kiełkujące nasiona należy płukać dwa razy dziennie. W trakcie kiełkowania warto próbować smaku kiełków, aby spożyć je w momencie kiedy osiągną odpowiadający Państwu smak.
3. Gotowe kiełki można przechowywać w chłodzie przez 3-4 dni.