Salsefia biała2g Legutko - 1

Salsefia biała2g Legutko

Pozostałe
4 szt

Salsefia biała

-roślina o jadalnych liściach i korzeniach

-korzenie salsefii spożywa się po ugotowaniu a liście nadają się do sporządzania sałatek

-wysiewu przez cały rok w pojemnikach lub przez cały sezon wegetacyjny w gruncie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

3,50 zł
Brutto

3.24 netto

Wyświetl historię cen produktu

Roślina podobna do skorzonery. Częścią jadalną są stożkowe korzenie spichrzowe o długości 15-20 cm i średnicy 2-3, 5 cm. Skórka korzeniowa jest szarożółta, miąższ biały, wydzielający po uszkodzeniu sok mleczny. Korzenie salsefii spożywa się po ugotowaniu jak szparagi. Jej młode liście nadają się do sporządzania sałatek. Wysiew nasion w kwietniu w rzędy co 30 cm. Zbyt gęste wschody przerwać pozostawiając rośliny co 5-10 cm. Salsefa jest bardziej wytrzymała na susze od skorzonery, najlepiej uprawiać ją na glebach żyznych, głęboko uprawionych.

LEGUTKO
01-WA-00009463
4 Przedmioty
Nowość

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło