*Lecithin 12g warzywa Sumin
Lecithin 12g warzywa w warzywach
* zaraza ziemniaka
* mączniak prawdziwy
12g max 16l wody substancja podstawowa będąca środkiem o działaniu grzybobójczym
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
13.82 netto
Sumin Lecithin w warzywach jest produktem naturalnym, zwalczającym choroby warzyw.
Lecithin zwalcza choroby warzyw to mieszanina fosfatydów. Otrzymujemy ją w wyniku procesów fizycznych ze środków spożywczych pochodzenia roślinnego czyli lecytyny płynnej sojowej.
Jest emulgatorem oraz środkiem przydatnym w ochronie roślin.
Zawiera lecytynę zatwierdzoną jako substancję podstawową (zgodnie z przepisami rozporządzenia nr. 1107/2009), będącą środkiem o działaniu grzybobójczym.
Lecithin w warzywach – nie jest wyprodukowany z GMO ani nie zawiera składników GMO.
Choroby i dawkowanie:
- * Mączniak prawdziwy – warzywa ogrodowe jak ogórek siewny w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - * Mączniak prawdziwy, plasmopara viticila, erysiphe mectar – winorośl właściwa
0,75-2,25 g środka w 1-3 l wody/100 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 0,75 g środka w 1 l wody) - * Erysiphe cichoracearum – sałata siewna w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - * Erysiphe polyphaga – roszpunka warzywna w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - * Phytophthora infestans wywołujący zarazę ziemniaka – pomidor zwyczajny w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody) - * Alteraria cichorii – cyrkonia endywia w uprawie polowej lub pod osłonami
1,5-2,25 g środka w 1-1,5 l wody/10 m2 powierzchni uprawnej (dawka max. 1,5 g środka w 1 l wody)
Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informację zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Nabycie środków ochrony roślin mogą dokonywać jedynie osoby pełnoletnie oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin, określone w art.28 (DZ.U.2018, poz. 1310) ustawy o środkach ochrony roślin.