Grzybnia rydz-mleczaj 10g Mycelium
Wyselekcjonowana grzybnia rydz-mlecza
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
26.85 netto
Mleczaj rydz
Jest wyśmienitym grzybem jadalnym, sama łacińska nazwa Deliciosus sugeruje, że grzyb jest po prostu pyszny, wyborny. W naturze, miejscami, szczególnie w górach występujedość często, należy do najbardziej pożądanych grzybów leśnych, chętnie zbieranych przez grzybiarzy i na wiele sposobów wykorzystywany w kuchni. Ma wyjątkowy orzechowy smak i słodkawy zapach. Smak i zapach nie ma sobie równych, najsmaczniejszy z rydzów. Dzięki zastosowaniu grzybni Rydza, na Twojej działce mogą pojawić się te wyśmienite grzyby.
Grzybnię Rydza należy stosować od połowy marca do końca listopada. W miejscu aplikacji grzybni powinny rosnąć drzewa iglaste najlepiej sosna lub świerk, dobrze jest gdy drzewa są stosunkowo młode. Jako podłoże należy zastosować gotową ziemię ogrodnicza zmieszaną z odkwaszonym torfem, lub ziemię z lasu.