Dynia makaronowa, zwyczajna - Warszawska 2g Legutko
Dynia zwyczajna Makaronowa Warszawska
- makaronowa, piaskowo-miodowa -owalne, lekko wydłużone żółte owoce
-doskonała do zapiekania, miąższ pod wpływem gotowania rozpada się na makaron
-wymaga żyznej gleby, stanowiska słonecznego i regularnego podlewania
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
2.31 netto
Odmiana ustalona. Rośliny o krzaczastym pokroju, wytwarzają 6-8 owalnych lekko wydłużonych owoców, o skórce początkowo zielonej, późnej żółtej. Miąższ dojrzałych owoców pod wpływem krótkiego gotowania rozpada się na makaron (spaghetti) doskonały do zapiekania. Wysiew nasion do gruntu w pierwszej połowie maja w rozstawie 1 x 1 m, po 2-3 nasiona w jednym miejscu na głębokość 2-3 cm. Po wzejściu pozostawić jedną roślinę w punkcie. Zbiór w październiku po zżółknięciu owoców.