Dynia piżmowa Lunga Di Napoli 2g - WegAna
Dynia piżmowa Lunga di Napoli
Tworzy dynie cylindryczne zakończone maczugą. Na słabych glebach będzie dorastać do masy ok. 7-8 kg, ale na glebach żyznych może dorastać do 15 kg. Skórka dyni jest zielona z szarymi paskami i głębokim pomarańczowym miąższem zawierającym bardzo mało nasion. Ta popularna kulinarna wersja, będąca częścią diety śródziemnomorskiej, może być używana w zupach lub jako dodatek do dań. Charakteryzuje siębardzo smacznym i słodkim miąższem idealnym do spożywania na surowo – ma smak zbliżony do melona.Może być dodatkiem do surówek i sałatek. W postaci gotowanej miąższ dyni wykorzystuje się np. w zupach czy w risotto oraz w innych potrawach. Można ją przechowywać od 3 do 6 miesięcy.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
3.47 netto